Korábbi cikkünkben olvashattátok, hogy az Apple bemutatta az iPhone 13-at, amivel az iOS 15 is megérkezett. Az iPhone 13 és variációinak pontos funkció listáját az Apple oldalán olvashatjátok el.

Ebben a cikkben bemutatjuk nektek a kedvenc iOS 15 funkcióinkat, amelyek segítségével Ti is ki tudjátok hozni a maximumot kedvenc készüléketekből. 🎉

Menjen jobban a munka a Fókusz és Háttérhangok funkciók segítségével

🌙 Ismerős a helyzet, amikor nem tudsz a tanulásra vagy a munkára koncentrálni, mert folyton rezeg a telód? Ha pedig teljesen lenémítod, idegeskedsz, hogy valami fontos hívást nem veszel fel? Az iOS 15 bemutatja a Fókusz módot, amelynek segítségével testreszabhatod, hogy melyik alkalmazások értesítéseit jelezze a telefonod, illetve, hogy melyik kontaktjaidtól fogadhatsz hívásokat és üzeneteket. Választhatsz az alapértelmezett fókusz sablonok közül, de sajátokat is létrehozhatsz.

🌊 Ahhoz, hogy még jobban menjen a koncentrálás, vagy csak hogy kizárd a külvilágot, az iOS 15 segítségével megnyugtató háttérhangokat is bekapcsolhatsz, így olyan lesz, mintha az ócean partján írnád a beadandód.

Itt van, hogyan kapcsolhatod be a háttérhangokat az iPhone-odon:

 1. Beállítások
 2. Kisegítő lehetőségek
 3. Hang és vizuális
 4. Háttérhangok → Be
 5. Konfiguráld kedvedre, és most már a Vezérlőközpontban is megtalálod.

Teljesen új FaceTime élmény

A FaceTime mostantól nem szimpla videohívás, hanem annál sokkal több. Az Apple az iOS 15 érkezésével számos új funkciót bevezetett, amiket most mi be is mutatunk.

SharePlay: Nézzétek közösen egymástól távol

📽️A SharePlay segítségével olyan, mintha mind együtt lennétek, úgy is, ha van köztetek pár száz, vagy akár pár ezer kilométer. A SharePlay lehetőséget biztosít arra, hogy együtt nézzétek a sorozataitokat, úgy, hogy közben végig mind a képernyőn maradtok, és a hangerő is alkalmazkodik hozzátok. Emellett közösen hallgathatjátok kedvenc dalaitokat, de a képernyőt is megoszthatjátok, hogy közösen nézzétek végig a nyaralásról készült fotókat.

Indíts hívást nem Apple-t használó ismerőseiddel

🪟Az új operációs rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy most már ne csak iPhone-t vagy Mac-et használó barátaiddal csevegj, hanem tényleg bárkivel, akinek van számítógépe vagy okostelefonja. Így tudod őket meghívni egy beszélgetésbe: FaceTime applikáció > Link létrehozása > Név hozzáadása > Megosztás. Oszd meg velük valamilyen formában, és most már ők is tudnak csatlakozni.

Portré-mód videóhívás közben

👧Nem csak FaceTime-on, de a többi videohívásos appban is el tudod homályosítani a hátteret. A hívás elindítása után húzd le a Vezérlőközpontot, és már be is tudod állítani a Videoeffektusokat.

iOS15 FaceTime beállítások

Szkenneld be a szöveget, és egyből mehet az e-mailbe vagy a fordítóba

📖Igen, jól olvassátok. Az iOS 15 lehetőséget biztosít arra, hogy egyből be tudjatok szkennelni írott vagy nyomtatott szöveget akár képről, akár az utcán sétálva egy plakátról. Az Élő szöveg funkció segítségével a szöveget kimásolhatjátok, és már mehet is a jegyzettömbe, de a fordítóba is bedobhatjátok, így nem kell többé kézzel bepötyögni hosszú szövegeket.

Ha képről szeretnél szkennelni, nyisd meg a képet az albumból, és menj rá hosszan a szövegre, mintha ki akarnád másolni. Ha pedig kamerával szeretnél szkennelni, akkor indítsd a folyamatot onnan, ahova a másolt szöveget be szeretnéd illeszteni, például Jegyzetekből. Menj rá a szöveges területre, mintha ki akarnád másolni, de most meg fog jelenni a Szken mint opció (három vonal és szaggatott keret körülötte), és a kamera segítségével már szkennelhetsz is.

Az Élő szöveg funkciót itt tudod beállítani: Beállítások > Általános > Nyelv és régió > Élőszöveg.

Új Safari megjelenés

Teljesen kihasznált képernyő

📱Az új iOS segítségével nem lógnak be felesleges elemek a képernyőre böngészés közben, így teljes képernyővel tudod élvezni a szörfözést. Ha pedig új címet írnál be, az oldal alján mindig elérheted az újratervezett lapsort egy koppintásra.

Lapcsoportok

☠️Ha te is olyan vagy, mint én, hogy egyszerre 300 oldal van megnyitva Safarin, akkor ezt a funkciót neked találták ki. Most már csoportosíthatod megnyitott oldalaidat, így könnyen navigálhatsz köztük, és nem kell minden alkalommal új oldalt megnyitni.

Testreszabható háttér

💄Hogy a Safarin való böngészés még nagyobb élmény legyen, most már a hátteret is beállíthatod rajta, csak menj a Nyitóoldalra, görgess le az aljára, és a Szerkesztés gomb segítségével mindent beállíthatsz rajta, amit csak szeretnél.

iOS15 Safari beállítások

Hogyan telepítsd az iOS 15 operációs rendszert?

🔃Az új iPhone 13 már az iOS 15-tel vásárolható meg, de néhány régebbi széria is kompatibilis vele. Az iOS 15 feltétele az Apple A12-es chip, tehát iPhone XR, vagy annál újabb telefonra van szükséged, hogy telepíteni tudd. A régebbi szériák sajnos nem kompatibilisek az új funkciókkal.

Hogyan tudod telepíteni az új iOS 15 operációs rendszert:

 1. Készítsd biztonsági mentést iCloud vagy iTunes segítségével
 2. Beállítások
 3. Szoftverfrissítés
 4. Válaszd ki az iOS 15: Letöltés és Telepítés opciót, és már mehet is a telepítés. Legyen legalább 50%-on a telefonod, és wifihez kapcsolódva.

Az összes új iOS 15 funkciót az Apple oldalán olvashatjátok.

🤩Ha egy szuper telefonon szeretnéd kipróbálni az iOS 15-öt, akkor vess egy pillantást kiváló állapotban lévő iPhone 12 vagy iPhone 11 telefonjainkra, hogy a legtöbbet hozhasd ki az új operációs rendszerből!

MacBookra is megjelent az új operációs rendszer: macOS Monterey

💻Ahogy az iPhone-okra megérkezett a frissítés, úgy a Macbook használók is örülhetnek, hiszen itt az új macOS, a macOS Monterey. Ahogy a telefonokon, most már Macbook-okon is elérhető a SharePlay, úgyhogy nézhetitek együtt a legújabb Netflix vagy HBO sorozatokat. Emelett szintén tudtok nem Apple-t használó barátokkal hívást indítani FaceTime-on, és itt is van portré-mód.

🧭Az iOS 15-höz hasonlóan, most már gépen is tudod módosítani a Safari háttérképét, illetve az eszközsor is kevesebb helyet foglal, hogy még nagyobb képernyőn tudd élvezni a böngészést. Hatalmas újítás, hogy most már gépen is tudod csoportokba rendezni a tabokat a fülcsoportok segítségével, így nem kell 32 tabot megnyitnod egy-egy projekthez, elég ha az adott fülcsoportot nyitod meg.

🌙Nem csak telefonodat tudod Fókusz-módba tenni, de most már Macbookodat is. A Fókusz ugyanúgy testreszabható, mint a telefonodon, és még szinkronban is működik a gépeddel, úgyhogy tényleg semmi nem zavarhat meg most már a tanulás befejezésében!

👓Végezetül pedig most már Macbook-odon is élvezheted az Élő szöveg funkciót, mert a macOS Monterey operációs rendszer ezt is elhozta Nektek.

MacOS Monterey új funkciók

Nektek melyik a kedvenc új funkciótok? 😎

🤩Ha egy szuper telefonon szeretnéd kipróbálni az iOS 15-öt, akkor vess egy pillantást kiváló állapotban lévő iPhone 12 vagy iPhone 11 telefonjainkra, hogy a legtöbbet hozhasd ki az új operációs rendszerből!

Nézzétek meg TikTokunkat is a témáról:

@pophone

Te frissítetted? 🤔 #PoPhone

♬ edamame – bbno$

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
ÖSSZEHASONLÍTÁS