❗️ Megérkeztek végre a Pods Pro és a Remax 10 fülesek!🎧 Siess, mert elkapkodják❗️Add le a rendelésed még ma❗️Sosem látott kedvezmények minden apple termékre: Macbookra, iPad-re, Apple Watchra is!

5 rejtett funkció az iPhone-on, amiről nem szólt az Apple

2023.01.17.    |    Egyéb
5 rejtett funkció az iPhone-on, amiről nem szólt az Apple

A fotók között található Rejtett album szekció egyáltalán nem rejtett, hiszen könnyen megtalálható. Még akkor sem nehéz megnyitni a tartalmát, ha a telefon tulajdonosa láthatatlanná teszi azt, ugyanis ez a beállítás is könnyen visszacsinálható. Az iOS 16-ban található kis lakat-ikonoknak köszönhetően már a Rejtett album és a Nemrég törölt album lezárható, úgy, hogy a belépéshez Face ID vagy jelszó szükséges.

Duplikált fényképek és videók keresése és eltávolítása

Az Apple már egy ideje lehetővé teszi az iOS-felhasználók számára a Wi-Fi jelszavak megosztását, de csak akkor, ha két Apple-eszközt egymás közelébe helyeznek. A jelszavakat jelenleg a beállításokból nem lehet előszedni, és természetesen a fenti megoldás androidos készülékekkel vagy számítógéppel sem működik. Az új iOS-ben viszont a Wi-Fi menüponton belül az adott hálózat jobb oldalán lévő apró információs ikonra kattintva megtalálhatjuk a hálózati jelszót, amelyet aztán egyszerűen a vágólapra másolva továbbíthatunk bárkinek.

Mentett Wi-Fi jelszavak megtekintése és megosztása

A többször letöltött képek és videók törölgetésére az eddigi operációs rendszerekben csak manuálisan volt lehetőség, de az új funkció a Fotók/Albumok/ menüpontok alatt lévő Duplikátumok albumban megmutatja neked az összes olyan fotót vagy videót, amelyet többször mentettél el. A felesleges képek törölhetők, vagy az Egyesítés gomb megnyomásával a készülék automatikusan kiválasztja a legjobb minőségű fotót, míg a többit a kukába helyezi.

Kedvenc lapok kitűzése a Safariban

Ha szeretsz nagyon sok lapot megnyitva tartani a Safariban, nehéz megtalálni azt, amit éppen keresel. Ennek a problémának a kiküszöbölésére szolgál a kedvenc lapok kitűzése: a nyitott lap lenyomása után a Pin Tab gombbal az adott lap a Safari tetejére kerül, ahol egy apró lapelőnézetként folyamatosan látható lesz.

Nintendo Switch Joy-Conok párosítása iPhone készülékkel

Az Apple már régóta lehetővé teszi, hogy harmadik féltől származó kontrollereket, például a PS5 Sony DualSense és az Xbox Core Controllert párosítsd iPhone vagy iPad készülékeddel a kényelmesebb mobilos videójáték-élmény érdekében. Ez a lista bővült egy újabb konzolvezérlővel, a Joy-Con kontrollerrel.