❗️ Megérkeztek végre a Pods Pro és a Remax 10 fülesek!🎧 Siess, mert elkapkodják❗️Add le a rendelésed még ma❗️Sosem látott kedvezmények minden apple termékre: Macbookra, iPad-re, Apple Watchra is!

Apple: az egyik legnagyobb zöld energia felhasználó a világon

2023.07.20.    |    apple
Apple: az egyik legnagyobb zöld energia felhasználó a világon

Az elmúlt években a fenntarthatóság és a környezetvédelem egyre nagyobb figyelmet kap a világban. Ebben az időszakban vállalatok és szervezetek kerülnek előtérbe, akik elkötelezettek a zöld energia felhasználása és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése mellett. Az Apple, a technológiai óriás, kiemelkedő példája ennek a folyamatnak, hiszen az egyik legnagyobb zöld energia felhasználó a világon.

Az Apple hosszú ideje elkötelezett a fenntarthatóság iránt. Célja, hogy csökkentse környezeti lábnyomát és elősegítse a tiszta energiára való átállást. Az első lépés a saját működésének megtisztítása volt: vállalták, hogy 100%-ban megújuló energiával működnek, és ezt sikerült is elérniük. Az Apple mostanra valamennyi irodája, adatközpontja és üzeme zöld energiaforrásokra támaszkodik.

Az Apple azonban nem csak saját magára fókuszál, hanem beszállítóit is arra ösztönzi, hogy csatlakozzanak az erőfeszítésekhez. Az Apple Supply Chain Programs elnevezésű kezdeményezése segítségével a cég arra ösztönzi partnereit, hogy az energiahatékonyságra és megújuló energiaforrások használatára helyezzék a hangsúlyt. Ezáltal az Apple a beszállítói hálózatán keresztül is hozzájárul a zöld energia elterjedéséhez az iparágban.

Az Apple ráadásul nemcsak a zöld energia felhasználására összpontosít, hanem erőfeszítéseket tesz az anyagok újrahasznosítása és a termékek élettartamának meghosszabbítása terén is. Újrahasznosított anyagokat használnak a készülékek gyártásában, és a termékek tervezésénél is figyelembe veszik a javítási és újrahasznosítási folyamatokat.

Az Apple globálisan is befolyásolja a zöld energia felhasználásának terjedését. Több projektben is részt vesz, amelyek megújuló energiaforrásokat fejlesztenek ki és támogatnak világszerte. Az Apple olyan befektetésekkel járul hozzá ezekhez a projektekhez, amelyek hosszú távon is segítik a fenntartható energiaforrások elterjedését.

Mindezek az erőfeszítések vezettek ahhoz, hogy az Apple-t többször is elismerték a zöld energia felhasználásában játszott szerepe miatt. A vállalat olyan elismerésekkel büszkélkedhet, mint a Carbon Clean 200,  ez a lista azokat a vállalatokat sorolja fel, amelyek a legnagyobb mértékben járulnak hozzá a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez. 

A vállalat egyik legjelentősebb kezdeményezése az Apple Park, amely a világ egyik legnagyobb megújuló energiaforrásokat felhasználó épülete. Az Apple Park az Apple székhelye, amely 2,8 millió négyzetméteren terül el, és az egész épület 100% -ban megújuló energiaforrásokkal működik. Az Apple Park épülete számos innovatív technológiát használ fel az energiatermelés és -felhasználás terén. Az épület tetőszerkezetének 17 MW kapacitású napelemrendszere a világ egyik legnagyobb napelemes rendszere. Az park nemcsak megújuló energiaforrásokkal működik, hanem a fenntartható fejlődés egyéb aspektusaira is figyelmet fordít. Az épületegyüttes nagy része zöldfelülettel van beültetve, és a vízhasználat minimalizálása érdekében innovatív vízkezelő rendszereket használnak.

Az Apple irányvonalával kapcsolatban a cég vezetője, Tim Cook így fogalmazott: „Hiszünk abban, hogy a jövő energiafelhasználása megújuló forrásokra támaszkodik, és az energiaigényünknek ennek megfelelően kell változnia. Az Apple elkötelezett a zöld energia felhasználásában, és meggyőződésünk, hogy a felelős üzleti gyakorlat és a fenntartható fejlődés összeegyeztethető.”

Összességében az Apple a fenntarthatóság és a zöld energia terén elért eredményei révén példaképnek számít a világ többi vállalata számára. Az elkötelezettség és az innováció révén nem csak a saját működésüket teszik fenntarthatóvá, hanem az egész iparágat is inspirálják és elősegítik a zöld energia globális elterjedését.