Hatalmas kedvezmények - minden készülékre 1 év garancia

Az új iPhone 15: forradalmi technológiák és prémium dizájn

2023.09.19.    |    apple
Az új iPhone 15: forradalmi technológiák és prémium dizájn

Az Apple hagyományosan szeptemberben mutatja be legújabb iPhone szériáját, és idén sem történt másképp. 2023. szeptember 12-én este az Apple bemutatta az iPhone 15 szériát, az esemény végén pedig a cég weboldalán megtalálhatóak voltak a hivatalos árak. Az iPhone 15 modellek szeptember 15-től elérhetővé váltak előrendelésre, míg szeptember 22-én kerülnek a boltok polcaira.

Az Apple mindig is kiemelt figyelmet fordított a környezetvédelemre, és az iPhone 15 ebben a tekintetben sem marad el. Az új széria 75%-ban újrahasznosított alumíniumot, 100%-ban újrahasznosított rezet és 100%-ban újrahasznosított kobaltot tartalmaz. A kamerák tekintetében pedig a felhasznált arany is 100%-ban újrahasznosított. Ez a lépés a fenntarthatóság irányába mutat, és arra emlékeztet minket, hogy a technológia fejlődése és a környezetvédelem együtt járhat.

Az iPhone 15 megújuló funkciói

📌 Felerősített zajszűrő funkció:

Az iPhone 15 ezentúl rendelkezik egy lenyűgöző felerősített zajszűrő funkcióval. Ez a technológia megtanulja a felhasználó hangját felismerni, és hívás közben képes ezt a hangot izolálni a háttérben hallható zajoktól. Ennek eredményeként a beszélő hangja kristálytiszta lesz, és nem zavarják meg a külső zajok.

📌 Megmaradt a MagSafe technológia:

Az Apple továbbra is megtartja a MagSafe vezeték nélküli töltés lehetőségét, így könnyedén és gyorsan tölthetjük iPhone 15 készülékeiket. Emellett a MagSafe kiegészítők is elérhetők maradnak, így számos érdekes tartozék közül választhatunk.

📌 Programozható akciógomb:

Az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max modellek oldalán található némítókapcsoló helyett most egy programozható akciógombot találunk. Ezt a gombot a felhasználó egyedi parancsokra és funkciókra is beállíthatja, például a kamera gyorsindítására vagy egy fordítás elindítására. Az akciógomb nyomkodása dinamikus szigeten vagy a mindig éber kijelzőn kis animációval jelez vissza

USB-C kerül minden új iPhone aljára

📌 USB-C csatlakozó:

Az iPhone 15 széria váltásra kényszeríti az Apple rajongókat, hiszen a híres Lightning csatlakozót most egy univerzálisan elfogadott USB-C csatlakozó váltja fel. Ennek köszönhetően egyazon kábellel tölthetjük az iPad-et, a MacBook-ot, az iPhone-t, az AirPods Pro-t, és még a vezetékes Apple fülhallgatók is kompatibilisek lesznek a USB-C véggel.

Az iPhone 15 és iPhone 15 Plus

iPhone 15 és 15 Plus színei

Az iPhone 15 és iPhone 15 Plus modellek továbbra is elérhetőek normál és nagyobb méretben, 6.1 és 6.7 hüvelykes OLED panelekkel. A keret szálcsiszolt alumínium, a hátlap jelentős része texturált matt, kivéve a két kamerával kiemelkedő kis szigetet, az fényes üveg maradt.

A fotósok körében különösen izgalmas változás az új főkamera. A 48 megapixeles felbontás egy hatalmas ugrást jelent az előző generációhoz képest. Az Apple szoftvere kihasználja ezt a magas felbontást, hogy lehetővé tegye a 2x szenzorzoomot, ami kiváló minőségű képeket eredményez. Az új portré mód algoritmus működik embereken és állatokon is, így a kis kedvenceinkről is gyönyörű portrék készíthetők. A mélységadatokat a képekkel együtt menti el, így utólag is finomhangolható a háttér elmosása a galériában. Az éjszakai mód is frissült, így az éjszakai fényképek még lenyűgözőbbek lettek, valósághűbb bőrszínekkel és jobb HDR-rel.

Az új iPhone 15 az Apple A16 Bionic chipet kapta, amely tavaly debütált az iPhone 14 Pro modellekben. Ez a chip jelenleg is a mobilpiac legjobb teljesítmény/fogyasztás arányát kínálja. A sebesség és hatékonyság terén az Apple mindig is az élen járt, és az A16 Bionic csak tovább erősíti ezt a pozíciót.

Hivatalos iPhone 15 és 15 Plus magyar árak

💰 iPhone 15, 128 GB tárhellyel – 399 990 Ft
💰 iPhone 15, 256 GB tárhellyel – 449 990 Ft
💰 iPhone 15, 512 GB tárhellyel – 549 990 Ft
 

💰 iPhone 15 Plus, 128 GB tárhellyel – 449 990 Ft
💰 iPhone 15 Plus, 256 GB tárhellyel – 499 990 Ft
💰 iPhone 15 Plus, 512 GB tárhellyel – 599 990 Ft

Az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max

Az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max színei

Az egyik legfontosabb változás, amit azonnal észre fogsz venni, az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max dizájnja. Az Apple most titánba csomagolta ezeket a készülékeket, ami egy rendkívül prémium anyag, és megadja a telefonnak azt a tartósságot és exkluzivitást, amit egy ilyen kategóriájú eszköztől elvárunk. Emellett a készülékek rendkívül könnyűek is lettek, így kényelmesen használhatod őket egész nap.

A kijelző terén az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max továbbra is a megszokott minőséget nyújtja. A kerámiaüveggel védett kijelző körüli káva vékonyabb lett, így még több hely maradt a lenyűgöző tartalom megtekintésére. A kijelző mérete nem változott, a kisebb modell 6.1 hüvelykes, míg a nagyobb 6.7 hüvelykes.

iPhone 15 PRO

A kamera mindig is kiemelkedő szerepet játszott az iPhone-oknál, és az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max sem kivételek. Mindkét készülékben egy 48 megapixeles főkamera található, nem egyformák azonban a teleobjektívek! Az iPhone 15 Pro csak 12 megapixeles, 3x optikai nagyításra képes zoom lencsét kap, míg az iPhone 15 Pro Max 12 megapixeles, de 5x optikai nagyításra képes teleobjektívet kap, háromdimenziós szenzorstabilizálással és a 14 Pro Maxhoz képest 25%-kal nagyobb képszenzorral.

Az ultraszéles kamera változatlanul 12 megapixeles felbontással rendelkezik, ez is megkapta az új tükröződésmentes bevonatot, ami még jobb képminőséget eredményez rossz fényviszonyok között is. A kamera rendkívül hasznos minden olyan helyzetben, amikor széles látószögű felvételeket kell készítened.

Az új iPhone Pro modellek oldalán egy izgalmas újdonság is található: a némító gomb helyére programozható akciógomb került. Ez a gomb számos feladathoz használható, például a kamera gyorsindításához, fordítás elindításához vagy akár egyéni parancsokhoz. Az alap beállítások mellett természetesen továbbra is használható a telefon némítására is.

Az iPhone 15 Pro modellek alján található USB-C csatlakozó már USB 3-as sebességet támogat, és lehetővé teszi a telefonoknak, hogy közvetlenül külső tárolókra rögzítsék az adatokat. Ez különösen hasznos lehet, ha nagy méretű fájlokat kell mentenie vagy átvinnie. A töltés sebessége változatlanul 20 watt maradt a gyári adapterekkel. A Wi-Fi 6E modem lehetővé teszi a vezeték nélküli gyorsabb internetkapcsolatot, ami rendkívül fontos az online tartalmak megtekintéséhez és a gyors adatátvitelhez.

Hivatalos iPhone 15 Pro és 15 Pro Max magyar árak

💰 iPhone 15 Pro, 128 GB tárhellyel – 499 990 Ft
💰 iPhone 15 Pro, 256 GB tárhellyel – 549 990 Ft
💰 iPhone 15 Pro, 512 GB tárhellyel – 649 990 Ft
💰 iPhone 15 Pro, 1 TB tárhellyel – 749 990 Ft

💰 iPhone 15 Pro Max, 256 GB tárhellyel – 599 990 Ft
💰 iPhone 15 Pro Max, 512 GB tárhellyel – 699 990 Ft
💰 iPhone 15 Pro Max, 1 TB tárhellyel – 799 990 Ft