Hatalmas kedvezmények - minden készülékre 1 év garancia

iOS 17: Almás Frissítések, Amiket Már Vártunk

2023.10.05.    |    apple
iOS 17: Almás Frissítések, Amiket Már Vártunk

Az Apple rajongói a világ minden táján izgatottan várták a WWDC konferenciát, amelyen az iOS 17 hivatalosan bemutatkozott. Bár sokan talán egy teljes átalakítást vártak volna, ezúttal az Apple inkább a finomításokra összpontosított, hogy jobban megfeleljen a 2023-as elvárásoknak. Az új rendszer először a fejlesztők számára volt elérhető, majd júliusban a publikus béta időszak indult, és most már végre mindenki számára elérhetővé vált.

Az iOS 17 számos újítást tartalmaz, amelyek megkönnyítik a mindennapi életünket és az interakcióinkat. Nézzünk meg néhány érdekes új funkciót:

📲 Megjelent a NameDrop funkció, amely lehetővé teszi, hogy két egymáshoz tartott iPhone között gyorsan megosszuk a kapcsolati adatokat. Ez az AirDrop funkcióra épül, amely szintén jelentős módosításokon esett át, hogy még egyszerűbb legyen az adatok és fájlok megosztása az eszközök között. Ugyanígy a SharePlay is egyszerűbbé teszi a zene- és videómegosztást.

📲 Mostantól, ha megérinted a widgeteket, nem csak megnyílik az adott alkalmazás, hanem interakcióba léphetsz a widget tartalmával is. Például kipipálhatsz egy elvégzett feladatot, léptethetsz dalokat, vagy kapcsolgathatod a lámpát a Home alkalmazás widgetjével, stb.

📲 Az új Készenlét üzemmód rendkívül látványos újdonság a telefonokban. Ha töltés közben az oldalára fordítod a telefont, akkor aktiválódik. Ebben a módban teljes képernyőn jelennek meg különféle elemek, például választható stílusú órák, élő tevékenységek információi, dátum stb. Ez olyan, mintha egy interaktív asztali vekkerünk lenne, de modern kivitelben és interaktív funkciókkal.

Készenlét üzemmód

📲 Az iOS 17 frissítésével a FaceTime is újított, így most már hang- és videóüzeneteket is támogat. Ha nem fogadunk egy hívást, a hívó fél videós vagy hangüzenetet hagyhat nekünk. Emellett a FaceTime-ban most már reakciókat is használhatunk. A gesztusaink alapján automatikusan megjelennek látványos 3D-s effektek - léggömbök, konfetti, tűzijáték stb. - a videóhívás közben.

📲 Bár az első kiadással még nem, az azt követő frissítések egyikével érkezik a Napló, ami az iOS17 egyik újítása lesz. Bár nem teljesen újkeletű a dolog, mivel már hosszú ideje elérhetők az iOS-re a Day One és hasonló alkalmazások, mostantól a rendszerbe integrálva is lesz ilyen funkció. Ráadásul az ígéretek szerint a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás segítségével könnyebbé teszi majd a naplóbejegyzések írását.

📲Mostantól saját matricákat is készíthetünk bármilyen fotóból. Ehhez egyetlen mozdulattal kiemelhetjük a fotókról annak tárgyát, szépen körbevágva. Az így kiemelt részletből pedig azonnal matricát varázsolhatunk, amelyet effektekkel is kiegészíthetünk, hogy aztán felhasználhassuk bármely kompatibilis appban vagy épp az Üzenetekben.

Live Sticker matricák

📲Az Üzenetek app is sokat fejlődött, többek között sokkal letisztultabb felületet kapott. Az alkalmazások, fotók, matricák, kamera és egyéb funkciók mostantól a + gombra koppintva érhetők el. A kereső is megújult, így most sokkal hatékonyabban lehet szűrni a kereséseket. Ezenkívül a hangüzenetek azonnal átírásra kerülnek, így rögtön olvashatók is.

📲 Az új Helyzetjelentés funkció automatikusan értesíti a családot vagy a barátokat, ha elértük az utazás célját, például hazaértünk egy buli után. Ugyanígy az aktuális tartózkodási helyünk is sokkal könnyebben megosztható immár az üzenetekben.

📲Nagyon szuper újítások érkeztek a Safari 17-ről, mind iOS, mind macOS rendszereken. A legfontosabb újítások közé tartozik a profilok használatának lehetősége és a privát üzemmód továbbfejlesztése: hatékonyabb védelem a követők ellen, jelszóval védett privát üzemmód stb.

📲További módosítások: automatikus javítás funkció, közös lejátszási listák létrehozása, töltőpontok megjelenítése, Spotlight kereső felületének és funkcióinak frissítése, vizuális definiálás funkció, amellyel a képek alapján is kereshetünk, Fotók alkalmazás hatékonyabb felismerő rendszere, valamint az Egészség alkalmazás új, mentális egészséggel kapcsolatos funkciói.

iOS 17 kompatibilis telefonok

Az iOS 17 egy sor izgalmas újítást hozott, amelyek még kényelmesebbé és interaktívabbá teszik az iPhone használatát. A NameDrop, a widgetek interakciója, a Készenlét üzemmód, a frissített FaceTime, a Napló integrációja, a saját matricák készítése és az Üzenetek app fejlesztései mind olyan funkciók, amelyek még élvezetesebbé teszik a mindennapi életünket. Ha még nem frissítetted az iOS 17-re, ne habozz! Élvezd ki az új lehetőségeket és személyre szabott élményt nyújtó funkciókat. Frissítsd most és tapasztald meg te is az új iOS világát!