❗️ Megérkeztek végre a Pods Pro és a Remax 10 fülesek!🎧 Siess, mert elkapkodják❗️Add le a rendelésed még ma❗️Sosem látott kedvezmények minden apple termékre: Macbookra, iPad-re, Apple Watchra is!

Légy környezettudatos, válassz használt telót

2023.03.17.    |    Használt telefon
Légy környezettudatos, válassz használt telót

Az utóbbi évtizedekben a környezetvédelem egyre fontosabbá vált és egyre többen kezdik felismerni, hogy milyen jelentőséggel bír a bolygónk és a rajta élő emberek számára. A környezetvédelem a természeti erőforrások megőrzését, az élővilág védelmét, a klímaváltozás elleni küzdelmet és az egészséges életmód előmozdítását célozza.

Először is, a bolygónk erőforrásai korlátozottak. Az emberiség növekvő igényei miatt azonban az erőforrásokat egyre nagyobb mértékben használjuk fel. Ha nem figyelünk oda, akkor előbb-utóbb elfogynak, ami súlyos következményekkel járhat. Az általunk termelt szennyező anyagok pedig nem csak a természetre, hanem az emberi egészségre is káros hatást gyakorolnak.

A használt elektronikai cikkek vásárlása és a környezettudatosság között szoros összefüggés van. Mi a PoPhone-nál arra törekszünk, hogy a vásárlóink minél szélesebb körben felismerjék a környezetvédelem fontosságát és ne “ciki” legyen használt telót venni, hanem büszkén vállalják ezt fel, hiszen ezáltal nemcsak a pénztárcájukat kímélik meg, hanem a bolygónkat is. Épp ezért választottuk szlogenünknek a “ Make the used cool again ” jelmondatot.

Íme néhány indok, miért hozz környezettudatos döntést, ha másodkézből vásárolnál telefont:

 1. Mivel a használt készülékek vásárlása segít csökkenteni az elektronikai hulladék mennyiségét. 
   
 2. A telefonok újbóli felhasználása csökkenti az új készülékek gyártásának szükségességét, ami jelentős mértékben csökkenti azoknak az erőforrásoknak a felhasználását, amelyek a gyártáshoz szükségesek, beleértve az áramot, a vizet és a nyersanyagokat. 
   
 3. Ezenkívül a használt telefonok általában olcsóbbak az új készülékeknél, így a vásárlók a pénztárcájának is jót tesznek.

Végül néhány tipp, amire figyelj oda, ha használt készüléket vásárolnál:

 1. Vásárolj megbízható forrásból: Válassz olyan megbízható forrásokat, mint például az eredeti gyártó vagy hivatalos kereskedő, használt áruházak vagy online piacterek, ahol garantált a telefon eredetisége és megfelelő állapota.
   
 2. Ellenőrizd a telefon állapotát: Mindig ellenőrizd a telefon állapotát, beleértve a kijelzőt, a házat, az akkumulátort és az összes funkciót, például a WiFi-t, a GPS-t, a hangszórókat, a mikrofont stb. Érdemes bekapcsolni és tesztelni a telefon minden funkcióját.
   
 3. Ellenőrizd a telefon előéletét: Az előző tulajdonosok által használt tartozékok vagy alkalmazások jelenlétét is ellenőrizd.
   
 4. Távolítsd el a felesleges alkalmazásokat: A felesleges alkalmazások eltávolítása nemcsak javítja a telefon teljesítményét, de csökkenti a szükségtelen adatok mennyiségét is, amelyek a tárhelyet foglalják.
   
 5. Válassz környezetbarát tartozékokat: Ha szükséged van új tartozékokra, akkor válassz környezetbarát lehetőségeket, például olyan tokot, amely a lehető legkevesebb műanyagot tartalmazza.