❗️ Megérkeztek végre a Pods Pro és a Remax 10 fülesek!🎧 Siess, mert elkapkodják❗️Add le a rendelésed még ma❗️Sosem látott kedvezmények minden apple termékre: Macbookra, iPad-re, Apple Watchra is!

Miért jobb a használt telefon vásárlás?

2022.12.01.    |    Használt telefon
Miért jobb a használt telefon vásárlás?

MERT KÖRNYEZETTUDATOSABB MEGOLDÁS... és olcsóbb is.

Hogyan védjük a Földet 🌏 PoPhone teló 📱vásárlásával?

A válasz nagyon egyszerű, a PoPhone használt telefonokat értékesít, ezáltal hozzájárul az újra hasznosítás ♻️ tevékenységéhez, ami köztudottan kíméli a környezetet. 

Manapság egyre többet halljunk mennyire jó lenne megváltoztatni a  vásárlási szokásainkat. 

Elkezdtünk szelektíven gyűjteni, fát ültetünk🌳, használt ruhákat veszünk, vagy új ruháinkat továbbadjuk👚, ezáltal újrahasznosítunk.♻️

Azt már mindenki tudja, hogy a Pet palackok rosszak, lufikat 🎈, szívószálakat sem veszünk és az egyszer használatos műanyagoktól is szabadulunk, pékségbe saját textil tartókkal járunk.

Azonban nem sok szó esik az elektronikai eszközök újrahasznosításáról, hacsak nem küld el édesapád a méhbe, hogy add le a mosógépet.

Fontos, hogy tisztában légy az alábbi tényekkel:

🌏Tudtad, ha új telefont vásárolsz, azzal elősegíted a bolygónk pusztulását ☄️?

Az  📱okostelefonok több üvegházhatást okozó gázt generálnak, mint bármelyik más szórakoztató elektronikai  készülék. 🎮

Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a kütyüknek az élete nem akkor kezdődik, amikor megvásároljuk… és nem akkor ér véget, amikor veszünk helyettük egy újat.

 🌳 A teljes életútjuk a hozzá felhasznált nyersanyagok kitermelésével kezdődik. 

Sokszor állatok 🦍 élőhelyeit teszik tönkre, bányászat céljából

Most ne csak magára a készülékre gondoljunk. 

Hiszen jár hozzá a csomagolása📦️. Ráadásul az alkatrészek is 🛫keresztül-kasul 🛬 utaznak a világ körül.

Tudod mi lesz azután, hogy beszereztél egy új telefont?

Régi készüléked e-hulladékká válik. Globálisan, az e-hulladék teszi ki a veszélyes hulladékok 70%-át!

Már csak azzal a lépéssel, hogy ÚJ okostelefont vásárolsz, annyi energiát 🔋használsz el, mintha egy készülék egy egész évtizedik folyamatosan működne.

Szerinted még most is jobban megéri az új teló vásárlása, mint egy használt készüléké?

 

NA UGYE! 

 Szerinted is Védjük a Földet 🌏 PoPhone telefonokkal?

 Nos, ha meggyőztünk arról, hogy már önmagában a🌏 Föld jövőéért is érdemes használt telefont vásárolnod, akkor most meggyőzünk matematikailag is. Nem kell megijedni, nem egy másodfokú egyenlettel vetekszik a magyarázat.

MAKE THE USED COOL AGAIN

Telefonjaink mindennapi életünk kulcsfontosságú részei, ezért amikor le kell cserélnünk szeretett készülékünk, sokszor stressz nehezedik ránk: “Na most mire is váltsunk?”🥵 Ez extrán igaz, ha valami hirtelen indok miatt kell lecserélnünk - Elhagytam, kiesett a tizedikről, megette a szomszéd néni kutyája stb. Ha nem egy előre megfontolt váltásról van szó, akkor pedig általában mégjobban számít, hogy mennyit vagyunk hajlandóak költeni a semmiből felmerült igényre. Sokaknak ekkor jelenik meg a fejükben a használt telefon vásárlás gondolata. A mai cikkben megpróbáljuk egy kicsit bemutatni, hogy miért jó döntés máskor is használt telót venni, és hogyan is válaszd ki következő készüléked.💭

Miért lett félelmetes a használt telefon vásárlás?👻

A használt szó önmagában már megosztó. Így volt ez annó a használt ruhákkal és “turkálókkal” is. Mindenki szégyelte, és azt mondta ő nem jár, amíg meg nem látták egymást ugyanabban a Hádában. Mára pedig teljesen elfogadottá vált a használt ruhák vásárlása. A Vintage Boltokkal pedig mondhatni rebrandelték a használt ruhákat és kifejezetten menő dolog lett használt ruhát vásárolni.

Így van ez a telefonokkal is. A 2000-es évek rengeteg aluljárós GSM-nek adtak lehetőséget, hogy használt telefonjaikat a kirakatban hihetetlenül áron alul adják. Azonban sok esetben a miért nem volt véletlen. Sok tulajdonoshoz került garancia nélküli telefon, aminek a helyszínen úgy tünt semmi baja, de mire hazaértek, addigra előjöttek az eddig rejtett hibák, amivel már reklamálni nem lehetett. 60 000 forint sok egy telefonért? Nem. És kidobni az ablakon? Úgy már igen.

Az ehhez hasonló rémtörténetek elvették az embereket kedvét a használt telefon vásárlástól, így a tisztességes eladóknak szükségük volt új lépésekkel előrukkolniuk, hogy visszaszerezzék vásárlóik bizalmát. Így alakult ki, hogy mára már nem kell félni a használt telefon vásárlástól, csupán tudni kell mit keress.

Miért biztonságos 2022-ben?

A válasz az internet és a webshopok megjelenése. Mi a PoPhone-nál - ahogy a többi lelkiismeretes webshop is - csak úgy tudjuk fenntartani magunk, ha vásárlóink elégedetten, jó szájízzel gondolnak vissza ránk. Annál pedig már csak egy dolog ér többet: a vásárlói értékelés.⭐️

A vásárlói értékelések nagyon jó visszajelzések arról, hogy egy webshop, vagy akár GSM megbízható-e. Így, mielőtt véletlenszerűen elkezdünk vásárolgatni, megéri megnézni, hogy az eladó megbízható-e. (Ha megjött a kedved minket értékelni, itt tudsz Google-ön, itt Facebookon 😉 )

Ha először hallasz az eladóról, megéri pár Google kereséssel ellenőrizni, hogy mit írnak róluk fórumokon a vásárlók. Miután sikeresen leellenőriztük őket, meg kell nézni, hogy az eladó kínál-e garanciát. Ez egy fajta indikátor arra is, hogy mennyire bízik termékeiben az eladó. Általában 1-2 hónapos garanciát szoktak vállalni használt telefonokra.

Mi ebben is próbálunk innovatívak lenni, így a mi használt termékeink akár 12 hónap garanciával is megrendelhetőek.🤩

 

Miért éri meg használt telefont vásárolni?

Nem szeretnénk matekpéldákkal stresszelni, csak egy kis szemléletes történet. Vegyünk egy vadonatúj iPhone-t, mondjuk az iPhone 13 Pro Maxot, az Apple tavaly szeptermberben bemutatott telefonját, ami jelenleg talán a legerősebb telefon a piacon. 380 000 forintért hozzá is jutottunk újonnan.

Ezzel szemben nézzük meg mi történne, ha mondjuk egy használt iPhone 12 pro-t vennénk, ami az előző generáció eszméletlen gyors modellje, és a hétköznapi használat során szinte észrevehetetlen különbségekkel rendelkezik a legújabb modellhez képest.

300 000 forintért megszereztük a tavalyi év leggyorsabb telefonját, és a maradék 80 000 forintból, amit megspóroltunk, még akár egy használt iPad készüléket és egy Remax 10 vezetéknélküli fülhallgatót is tudunk venni.

Arról ne is beszéljünk, hogy az iPhone-ok olyan készülékek, amelyek 3-4 éven keresztül tökéletesen kiszolgálják a felhasználót, így még többet spórolhatunk egy iPhone 11 széria, iPhone X széria, vagy éppen az iPhone SE szériák vásárlásával.

Persze, szuper érzés, amikor mindenki megcsodálja, hogy a legújabb telefonod van. De ha őszintén nézzük, megér 100 000 forintot neked az, hogy pár hónapig elmondhasd, hogy a legújabb telefonod van? Megéri, ha tudod, hogy pár hónap és már újabbat adnak ki? Vagy inkább átgondolod, hogy mire is használnád azt a telefont, és csak annyit költenél telefonra, amennyi szükséges?

Miért szexi a használt telefon vásárlás?

A válasz egyszerű. Aki büszkén választ használt telefont, az magabiztos. Tudja, mit akar, és nem engedi, hogy pár csillivilli reklám elhitesse vele, hogy kétszer annyit kell fizetnie valamiért, amire igazán nincs is szüksége. (Vagy legalább is jelenleg nincs szüksége.) Aki magabiztosan választ használt telefont, az tudatos a vásárlási döntéseiben, és nem csak a nagycégek, de a no-name webshopok és GSM-ek sem tudják átverni. Aki tudatosan választ használt telefont az tudja, hogy a környezetet is védi vele. Arról nem is beszélve, hogy aki tudatosan választ használt telefont, az a PoPhone-t választja.

A PoPhone-t választani pedig köztudottan szexi. 😉