Hatalmas kedvezmények💙- minden készülékre 📱1 év garancia, de akár 2 évre is bővíthető.👉 Kiegészítőink továbbra is féláron!

Tóth Andi: Egyedülálló Hang, Kivételes Pályafutás

2023.10.06.    |    Egyéb
Tóth Andi: Egyedülálló Hang, Kivételes Pályafutás

Tóth Andi magyar énekesnő, dalszerző és színésznő. 1999. január 18-án született Nagyváradon, Romániában. Már gyerekkorában szeretett énekelni, és középiskolába járva a Művészeti Líceumban rajz szakon tanult. 13 évesen elkezdett énektanárhoz járni, és részt vett különböző énekversenyeken. 

2014-ben valósággal berobbant a köztudatba, már az X-Faktor válogatóján emlékezetes produkciót nyújtott: 15 évesen a Hooligans slágerét úgy adta elő, hogy attól nemcsak a mentorok, hanem a közönség álla is leesett. Végül meg is nyerte azt az évadot. Ezzel ő lett az X-Faktor történetének legfiatalabb győztese. A verseny alatt mentoraként Szikora Róbert segítette.

Zenei és Színészi Karrier

Az X-Faktor óta  számos sikeres projektben vett részt. 2015-ben megjelent az első videóklipje, a "Legyek én!" és szerepet kapott a Madách Színház "Nyomorultak" című darabjában. A "Válótársak" című sorozatban is fontos szerepet játszott az RTL Klubon. 2016-ban Berkes Olivérrel duettet alkotva részt vettek az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatóján a "Seven Seas" című dalukkal. További dalokat is kiadott, mint például az "Itt vagyok!" és a "Tovább". 2017-ben újra részt vett az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatóján a "I've got a Fire" című dalával.

Színészként is sikeres volt, szerepelt az M2 Petőfi Holnap Tali! című sorozatában, valamint a Life TV karácsonyi műsorában, a "Varázslatos Life Karácsonyban". 2020-ban a "Sztárban sztár" hetedik évadában vett részt, ahol a második helyen végzett. 2021-ben szerepet kapott a "Mintaapák" című sorozat harmadik évadában, és részt vett a "Dancing with the Stars" második évadában is, amit végül partnerével, Andrei Mangrával megnyertek.

2023-ban a "Sztárban sztár" kilencedik évadának zsűritagja lett. Ugyanebben az évben, márciusban bejelentette, hogy visszavonul és nem tart több fellépést. Ennek több oka is van, amit Instagram oldalán egy videóban meg is osztott a követőivel.

Tóth Andi x PoPhone

Visszavonulás és Egy Új Kezdet

A szókimondó énekesnő nagyon sikeres lett a zenei pályán, de mégsem volt boldog a színpadon. Úgy érezte, hogy a közönség nem érti a zenéje mondanivalóját. Emellett több más oka is volt, amik arra késztették, hogy abbahagyja a zenélést.

Életében a zene mindig is kiemelkedő szerepet játszott. Azonban mások számára nem volt annyira fontos, hogy hogyan vagy miért énekelt, inkább az élettörténetének más aspektusaival foglalkoztak, például a felnőtté válásával, származásával vagy párkapcsolataival. 

Azonban semmikép sem szeretett volna otthon ülni, ami érthető, hiszen rendkívül ambiciózus és tevékeny személy, aki sok energiával rendelkezik. Ugyan a színpadnak egy időre hátat fordít, a zenének nem. Alapított egy kiadót, ahol kreatívigazgatóként aktív szerepet vállal a kiadó működésében, és segít más zenészeknek, függetlenül attól, hogy régiek vagy újak a szakmában.

2023. július 27-én elstartolt Andi  saját ruhamárkája Backoff névvel. Egy divatbemutatóval is készült, hogy kellően színvonalas legyen az esemény és ő maga is felvonult a modellekkel a saját ruhadarabjaiba bújva.

Andi Tóth egy rendkívül tehetséges és sokoldalú művész, aki sikeres karriert futott be az énekesi és színészi pályán. Igaz, voltak hullámvölgyek az életében, mindig sikerült talpra állnia az erős jellemének köszönhetően.


Andi nemcsak a színpadon, hanem a környezetvédelem terén is példaként áll előttünk. Ahogy sok más hazai híresség, ő is a környezetbarát megoldások mellett tette le a voksát. Ennek jegyében döntött úgy, hogy használt telefonra vált, és a PoPhone használt telefon webáruházból szerezte be a készülékét. Ez az együttműködés nemcsak neki, hanem a vásárlóknak is kedvezett, hiszen létrejött az ANDI kuponkód, melyet mai napig használhatnak a webáruházban. Így Tóth Andi és a PoPhone együttműködése egy zöld, fenntartható jövő felé vezető út része lett.

Tóth Andi Kupon